mandag 17. mai 2010

Første natt ute..

Hilda og jeg hadde en flott tur før helga. Vi skulle egentlig på orrfuglleik, men store snømengder holder veiene oppe på fjellet stengt enda... Vi lekte oss en stund med hvitveis i skogen i det nydelige været!
Deretter tok vi en kjøretur rundt i nabokommunene og overnattet i kamo-teltet i fjæra på Male. Her finnes spennende fuglearter, som dessverre glimret med sitt fravær akkurat denne natten :(.
Gravanda lot seg ikke lure helt fram til teltet... Titt-tei!
En enslig rådyrbukk ruslet rundt i fjæra...
En spove poserte villig på Ekkilsøya...
Mens fiskemåkene sov søtt i den deilige sola.
Rådyrene skifter til sommerklær i disse tider og slapper godt av på formiddagen.
Ærfugl finnes på nesten hvert et svaberg.
Grågås, traner, steinkobbe (?) og diverse andre fuglearter ble fotografert på avstand. Det var ikke enkelt å komme innpå dyrene og fuglene denne dagen, men vi hadde en topp tur allikevel!

Fortsatt god 17. mai :D

post signature




søndag 9. mai 2010

Fotoskjul og hjort!

I dag står det 9. mai på kalenderen - og det snør! Sommeren kommer sakte men forhåpentligvis sikkert... Hjorten er for tiden veldig begeistret for det grønne som titter fram. De er så sultne at de nesten ikke enser en naturfotograf som kommer snikende!


De beiter i store flokker på jordene. 20 - 30 hjort i en flokk er ikke uvanlig. De mister også vinterpelsen i disse tider så de ser litt "shabby" ut.

På åteplassen vår er det spennende! Vi har nå sittet på grytidlig morgen og sent på kveld. Den eneste som hittil har smakt på det nye rådyrlåret er en Jernspurv. Den tok med seg pels som blir til reirmateriale litt lengre nedi skogen. Morsomt å få den på minnebrikken da det faktisk er første gangen jeg ser en! Spoven holder en fantastisk konsert for oss i morgentimene og hauken har varslet sin tilstedeværelse ikke langt unna!

Her er "ønskekvisten" vår! en vakker dag kommer forhåpentligvis en rovfugl og setter seg ned her - selvfølgelig mens vi har "skytsen" klar!

Ny runde i skjulet i kveld, når det er meldt om sol og ikke snø....

post signature

onsdag 5. mai 2010

Nordic Light 2010

Foto: Wigdis Wollan

Jeg er så heldig å bo i Kristiansund! Spesielt under Nordic Light Fotofestival! Det er en herlig uke hvor vi som deltar som frivillige og publikum lever i en "fotoboble" en hel uke... I år var jeg VIP-kontakt til Kai Jensen. Veldig hyggelig å stifte bekjentskap med han. Han holdt et fantastisk foredrag om Grønland og hadde også ei kjempeflott utstilling. I tillegg til dette så var det mange spennende foredrag og utstillinger. Man får en ny opplevelse hvert år! Jeg anbefaler alle å ta turen til Kristiansund under neste års fotofestival :D.

For mer info om festivalen: www.nle.no

post signature