lørdag 26. januar 2013

Is is og atter is...

Januar måned har vært preget av kuldegrader også på nordmøre. Dette har resultert i tykk, ja usedvanlig tykk, is i bekker og på vann. Hilda og jeg tok i dag turen rundt for å fotografere speilbilder og krystaller dag. Et varmt sollys satte preg på bildene.








post signature

torsdag 24. januar 2013

Det blir noen til!

Etter å ha gått gjennom bildene en gang til fant jeg enda flere jeg ble fornøyd med! Var veldig gøy når den kom så nære! Vi sitter jo bare 5-7 meter unna fuglen og med en fourthirds 300 mm blir det rene portrettbildene! Har ikke sjanse til å få med hele fuglen da! Disse bildene er ikke croppet i det hele tatt...




post signature

tirsdag 22. januar 2013

Med fare for....

........ å oversvømme verden med bilder av hønsehauk, kommer her et par til! Jeg må jo bare dele de bildene jeg er fornøyd med :). Ja, jeg innser at jeg må variere innholdet på harddisken nå og akter å gjøre det allerede til helgen ;). Man må ikke se bort i fra at det kommer flere bilder av denne haukefrøkena, for det er jo så gøy :)





post signature

mandag 21. januar 2013

Morgenlyset...

... Fra klokken 8 om morgenen til midt på dagen endrer lyset seg veldig! Fra helgas haukefotografering har jeg redigert 52 bilder her er noen av de:






post signature

søndag 20. januar 2013

For en dag!

Hønsehauken ankom greina vår rett etter vi hadde satt oss i teltet i morges og ble der i nesten 5 timer!! Vi måtte til slutt gå ut bare... Den fløy seg en runde og kom tilbake! Hvor gjør den av all maten i magen sin?? Den må da være stappmett? Men uansett, vi fikk bli godt kjent med den i dag og kom hjem med...kremt...veeeldig mange bilder! Litt av en jobb å gå gjennom alle!

Det ble veldig varierende lys på bildene da der vi sitter fortsatt ligger i skygge. I februar kommer solen tilbake også på denne siden av sundet og da blir det mer fotolys. Det ble noen helsprø bilder med knallgul bakgrunn da sola skinte på andre siden av sundet.... Det er ikke dratt i noen fargespaker her.... lyset var helt vanvittig! Det er ingen snø på skogen der, så i sola så det nesten ut som høsten var kommet tilbake. Har aldri opplevd makan! Måtte bare legge ut et bilde for å vise den sprø bakgrunnen!
Flere bilder kommer.



post signature

lørdag 19. januar 2013

Noen ganger...

..... Kan det være vanskelig, selv om forholdene er perfekte! I dag hadde vi lite sjø, godt lys og masse fisk. Måkene hjalp oss å skape liv og røre, men havørna ville være litt vanskelig i dag. Den kom ned og hentet fisk bare en gang, og da så klart når jeg hadde vidvinkel på.... Det er mye som skal klaffe for å få de gode bildene! Bedre lykke i morra, det er fortsatt meldt pent vær (jippi).



post signature

søndag 13. januar 2013

Winter wonderland

Minusgradene holder stand og solen skinner over Nordmøre. Helga har flydd avgårde mens vi har kost oss ute i kulden. Macrofotografering ute om vinteren er spennende og de bittesmå iskrystallene blir til vakre fotomotiv. Det ble en tur på sjøen for å hilse på havørna også, men her var det Hilda som var heldigst med fangsten på bildebrikken.... ta en titt på hennes blogg her.

Her er noen bilder fra helga gjennom macroobjektivet:







post signature

onsdag 2. januar 2013

Hønsehaukprosjektet er i gang igjen :)

Hilda og jeg har dratt igang hønsehaukprosjektet vårt igjen og jammen fungerte det denne gangen også! Nok en ung hønsehauk har kost seg med trafikkdrepte rådyr på go'greina vår! Artig :)
Det er midt i mørketiden og det er nødvendig med høy ISO som dessverre kan gi noe kornete bilder. Men opplevelsen med å fotografere denne flotte fuglen er like god for det! Det gjør noe med deg å kunne tilbringe et par timer sammen med denne sky og majestetiske skapningen.... Her er noen bilder av vår nye venn:






Gleder meg til bedre lys og flere timer i kamuflasjeteltet vårt Hilda!

post signature