mandag 12. august 2013

Havørnene

Jeg er så heldig å ha båt og et Havørnpar som synes det er kjekt å få litt "gratis" middag av og til. Men å fotografere fra en ruglende båt når de kommer i høy hastighet og henter fisk 2 - 10 meter unna båten er ikke enkelt. I helga var jeg mer eller mindre uforberedt hver gang! En ting er at jeg har byttet plass på fokusknappen - det tar litt tid å venne seg til - en annen ting er at vanligvis så tar de ei runde før de går ned etter fisken, men ikke denne gangen. Tydeligvis glade for mat så stupte de rett på med en gang! Artig da!!
Ble maaange bilder av stjerten og ryggen ;)



post signature

Uheldige Haverten!

Etter en lang og fin fisketur langt til havs kom vi over denne unge Haverten som lå og solte seg på et skjær. Jeg fikk noen fine bildeserier av den før den ploppa i sjøen... disse ligger ikke lengre enn at du akkurat rekker å stille inn kameraet! Jeg bemerket at den så ut til å ha en mørk ring rundt halsen.
Da jeg kom hjem og zoomet inn på bildene fikk jeg se at "halsringen" faktisk var fiskesnøre som har surret seg fast rundt halsen. Dette behøver ikke være etterlatenskaper etter uvettige fiskere, det kan faktisk være et snøre som noen har slitt av når de har satt fast i bunnen. Uansett er det synd at dette skjer. Det ser ut som snøret har sittet ei stund og faktisk ser det ved nærmere ettersyn ut som det er betente sår der også. Jeg har selvfølgelig kontaktet Viltnemda og denne vil nok kanskje ikke bli så gammel. Uansett bedre om den blir avlivet enn at den dør selv av infeksjon eller andre komplikasjoner.



Har croppet kraftig bildene under og da vises godt fiskesnøret:




post signature

torsdag 8. august 2013

Bever i Osensjøen!

Grytidlig morgen - stille elv - båt og fotoapparat! En herlig tur med mange møter med gnageren som gjerne svømte ved siden av båten!



post signature

Fiskeørna!

Endelig fikk jeg et møte med Fiskeørna. Denne har stått høyt opp på listen min i mange - mange år. Langt inne i Finnskogen finnes de og de høres på lang vei! De gjør ikke alt de kan for å skjule reiret sitt, men det trenger de kanskje ikke? Det ligger høyt oppe i toppen av ei furu og her kommer man seg vel ikke opp med mindre man er menneske... og de er det ikke så altfor mange av i dette området. En flott fugl som jeg endelig fikk tatt noen bilder av. Neste år skal de besøkes litt mer ;)





I de dype Finnskogene sent om kvelden kommer Storlomen svømmende ut av disen... Vakker fugl med en trolsk låt!

Elg fotografert om natten i nesten stupmørke! ISO 204.800 bare fordi man kan ;). Artig med nytt utstyr!!


post signature